FJALË

Fjalor Shqip

DËFRIM m.

1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve DËFREJ, DËFREHEM. Vend (sallë) dëfrimi. Mjete (lodra) dëfrimi. Mbrëmje (pasdite) dëfrimi.

2. Gjithçka që bëhet për të dëfryer, ajo që na dëfren; argëtim, qejf. Dëfrime të organizuara (të kulturuara). E kalon kohën me dëfrime. Është dhënë pas dëfrimeve. keq.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →