FJALË

Fjalor Shqip

GJAKOSEM vetv.

  • 1. Vritem a lëndoj plagën sa më del gjak, bëhem me gjak, përgjakem. Gjakosem në këmbë (në dorë). I është gjakosur plaga.
  • 2. vet. veta III. Njolloset a përlyhet diçka me gjak, bëhet diçka me gjak, përgjaket. Ishte gjakosur dyshemeja. I qe gjakosur këmisha.
  • 3. Përleshem me dikë dhe plagosemi ose vritemi, vritemi njëri me tjetrin. U gjakosën keqas.
  • 4. Pës. e GJAKOS.