FJALË

Fjalor Shqip

KADI m. hist.

  • Zyrtar në kohën e sundimit osman, që kryente detyrën e gjykatësit dhe detyra të tjera civile e fetare; gjykatës, zakonisht hoxhë, që gjykonte çështje civile e fetare sipas sheriatit. Me një dorë rrëmbente kadiu, me tjetrën myftiu.
  • Është vetë vali e vetë kadi (myfti) shih te VALI,~U.