FJALË

Fjalor Shqip

KAFTAN m. vjet.

  • 1. Rrobë e gjatë zakonisht prej mëndafshi dhe e stolisur, që mbanin zyrtarët e lartë turq ose burrat e shtresave të pasura; rrobë e gjatë prej mëndafshi të kuq, me gëzof përbrenda, që vishnin burrat në ditët e festave.
  • 2. Shami mëndafshi e qëndisur dhe e zbukuruar, që mbanin në qafë nuset e reja.
SHQIPFUL