FJALË

Fjalor Shqip

KATANDI f. bised.

  • 1. Pasuri, plëng e gjithçka tjetër, me të cilën jeton dikush. Pa shtëpi e pa katandi pa asgjë, shumë i varfër dhe i shkretë. Prishi (humbi) katandinë.
  • 2. Gjendje e keqe. Si arriti në këtë katandi?