FJALË

Fjalor Shqip

KISHË f.

  1. Organizatë fetare e klerit të krishterë, e cila drejton jetën fetare të besimtarëve, bashkësi fetare; pushteti fetar i klerit. Kisha ortodokse (katolike, anglikane). Pronat e kishës. E dhjeta e kishës. Ndarja e kishës nga shteti.
  2. Ndërtesa ku zhvillohen shërbesat fetare, faltorja e të krishterëve. Kishë e vjetër. Kambanorja e kishës.

* Gjeti kishë (xhami) ku të falet: iron. kërkon mbrojtje atje ku s'duhet, shkoi të zgjidhë një çështje atje ku nuk ia zgjidhin.

Shtëpia e Librit - Librari Online

Shtepia e Librit është libraria më e madhe online e librit shqip, themeluar në vitin 2007, ku mund të gjeni dhe blini mbi 6 mijë tituj librash.

Vizito faqen →