FJALË

Fjalor Shqip

LËNDINË I f.

  • 1. Tokë e lënë pa punuar, tokë djerr. Lëndinat e fshatit.
  • 2. Shesh i vogël, i veshur me bar të njomë. Lëndinë malore. Lëndinë në mes të pyllit. Rrinte në lëndinë. Kullot bagëtia në lëndina.
  • E bëri lëndinë diçka e shkatërroi krejt, e bëri rrafsh me tokën, e bëri shesh. Ia nxori (ia qiti) në lëndinë diçka ia nxori diçka që e mbante të fshehtë, ia nxori në shesh.


LËNDINË II f. krahin.

  • Lëndishtë.
Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht online me mësues profesionistë amerikanë dhe shqiptarë. Smart Center, me 11 vite përvojë, ua thjeshtëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë a zyrës suaj.

Mëso më shumë →