FJALË

Fjalor Shqip

LAMASH mb. bised.

  • 1. I varfër, i veshur keq dhe i vuajtur; lypës.
  • 2. shar. Që sillet rrugëve, rrugaç.
  • 3. keq. Që kërkon të hajë e të pijë në kurriz të të tjerëve, që i pëlqen qelepiri.
  • 4. Përd. em. sipas kuptimeve të mbiemrit.