FJALË

Fjalor Shqip

PELLË f. krahin.

  1. Shpata e avlëmendit; krehri i tezgjahut.
  2. Fletë qilimi.


PËLLE f.

  1. Dele ose dhi që ka pjellë dhe jep qumësht. Pëlla dhe shterpa. Ka njëzet pëlla.
  2. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit. Dele pëlle.
  3. E bën ferrën pëlle e zbukuron jashtë mase diçka; e paraqet diçka të keqe si të mirë, e bën murrizin hardhi.