FJALË

Fjalor Shqip

PËLYREM vetv.

  • 1. zakon. veta III. Ndotet pak duke u përdorur dhe merr një ngjyrë si të errët, bëhet si me lyrë; fëlliqet pak (zakonisht për rrobat me ngjyrë të çelët). U pëlyr këmisha. U pëlyrën këllëfët e jastëkëve.
  • 2. Bëhem me gjak, gjakosem. U pëlyrën në gjak.
  • 3. Pës. e PËLYR.