FJALË

Fjalor Shqip

PREMTIM m.

1. Veprimi sipas kuptimit 1 të foljes PREMTOJ.

2. Fjala që jep dikush ose zotimi që merr për të bërë diçka; shpresa a siguria që dikush i jep një tjetri për diçka, për t'i mbaruar një punë etj. Premtim i bujshëm. Premtime të zbrazëta (boshe). I dha (e mbajti) premtimin. E shkeli (nuk e mbajti) premtimin e dhënë.

3. bised. Diçka për të cilën dikush ka dhënë fjalën ta bëjë, ajo gjë që dikush ia ka premtuar një tjetri. Hë, ku i ke premtimet?

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →