FJALË

Fjalor Shqip

SHKALAFIT kal. bised.

  • 1. Shqyej, zhvat, copëtoj; gris; prish, shkel me këmbë, shpërndaj andej-këtej (edhe fig.). Shkalafit një mish të pjekur. E shkalafiti era çatinë. Lopët e shkalafitën kashtën (misrin). E shkalafiti me shkelma.
  • 2. E lodh shumë dikë, e rraskapit, e shkreh. Vapa të shkalafit.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →