FJALË

Fjalor Shqip

SHKOKËLOJ kal.

  • 1. E bëj kokrra (zakonisht për misrin); shkoq; thërrmoj. Shkokëloj misër (me dorë, duke e rrahur). Shkokëloj bathët. Shiu e shkokëloi grurin. Shkokëloj plisat.
  • 2. fig. Shkoklavit, çngatërroj; e zbërthej në pjesët përbërëse më të vogla; sqaroj, zgjidh. Shkokëloj një çështje (një punë).
  • 3. fig. bised. E bëj të gajaset së qeshuri, e bëj të shqyhet gazit. Na shkokëloi me qyfyre!

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →