FJALË

Fjalor Shqip

SHKOPTH m.

  • 1. Shkop i vogël; diçka që i ngjan një shkopi të vogël. Shkopthat e tuberkulozit. mjek. bacilet e tuberkulozit. Bacil në trajtë shkopthi.
  • 2. anat. kryes. Qeliza nervore shumë të ndjeshme ndaj dritës në rrjetëzën e syrit të njeriut dhe të kafshëve kurrizore, që duken si shkopinj të vegjël.
  • 3. Shkopi i parmendës.