FJALË

Fjalor Shqip

U përcollët këtu prej fjalës: tere.

TERË f.

  • 1. Toka e thatë dhe e palëvizshme e bregut (në kundërvënie me ujin), stere. Një e treta është terë, dy të tretat det. Luftoi në det dhe në terë.
  • 2. Ana e thatë e një cope tjegulle a e një rrase prej guri në lojën lagaterë; kund. lagë. Tera e petës së gurit.