FJALË

Fjalor Shqip

VËLLAZËRIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve VËLLAZËROJ, VËLLAZËROHEM. Vëllazërim i pathyeshëm (i vërtetë, i përjetshëm). Vëllazërimi i punëtorëve (i popujve). Vëllazërim armësh. Vëllazërimi i klasës punëtore me fshatarësinë. Vëllazërimi i grurit. bot. Frymë vëllazërimi.
  • 2. përmb. shih VËLLAZËRI,~A 1.