FJALË

Fjalor Shqip

VËLLAZËROHEM vetv.

  • 1. Krijoj marrëdhënie vëllazërore ose miqësie shumë të ngushtë me dikë, afrohem e bëhem si vëlla me të; ndërpres grindjet a luftën vëllavrasëse me dikë dhe ushqej ndjenja vëllazërore për të; pajtohem me dikë e bëhem mik i ngushtë me të.
  • 2. etnogr. Bëhem vëllam me dikë.