FJALË

Fjalor Shqip

ZIER mb.

  • 1. Që është nxehur derisa ka marrë valë, që është valuar, që është zier. Ujë i zier. Qumësht i zier.
  • 2. Që ka valuar në ujë ose në një lëng tjetër dhe është zbutur a ngurtësuar, që është zier në një lëng. Mish i zier. Patate (gështenja) të ziera. Vezë e zier.
Shih edhe: zierje ziej ziel