FJALË

Fjalor Shqip

ZIGJ m.

  • Peshore, që ka një bisht të shkallëzuar, një top metalik të varur në të dhe dy-tre zinxhirë për të mbajtur sendin që peshohet; kandar. Zinxhirët e zigjit. Topi i zigjit. E peshoi me zigj.
  • Vjen në zigj dikush përmirësohet, ndreqet, piqet.
Shih edhe: zigur zigzag