FJALË

Fjalor Shqip

ARABISHTE ndajf.

  1. Gjuhë semitike e grupit jugor, që flitet në disa vende të Lindjes së Mesme dhe të Afrikës së Veriut; gjuha arabe. Në gjuhë arabe mund të dallohen pesë dialekte kryesore, ndërsa një formë e veçantë është gjuha malteze.