FJALË

Fjalor Shqip

FLOÇKË f. mit.

Figurë e besimeve popullore shqiptare, që përfytyrohej si një vajzë e bukur me flokë të gjatë, e cila rrinte në liqene e në lumenj dhe dilte nganjëherë në breg për t'u krehur; gërshetëz.