FJALË

Fjalor Shqip

FLOKËZ f.

1. bot. Bimë barishtore shumëvjeçare, me kërcell të hollë, me gjethe të holla e të zgjatura e me lule si tufëz e degëzuar në majë të kërcellit, që rritet zakonisht në toka me lagështirë, lulëzon në pranverë dhe përdoret si ushqim për kafshët. Flokëza e livadheve.

2. mit. Floçkë.

Shtëpia e Librit - Librari Online

Shtepia e Librit është libraria më e madhe online e librit shqip, themeluar në vitin 2007, ku mund të gjeni dhe blini mbi 6 mijë tituj librash.

Vizito faqen →