FJALË

Fjalor Shqip

GJAKËZ f. vetv.

  1. Sëmundje që u bie deleve e dhive, kur hanë ndonjë bar të keq ose jonxhë të njomë dhe që mjekohet duke u prerë pak veshin për t'u rrjedhur gjak. U ra (i zuri) gjakëza.