FJALË

Fjalor Shqip

HAS kal.

  • 1. Takoj dikë a diçka rastësisht e papritur, ndesh. E hasa në rrugë (udhës). E hasi në stadium (në teatër, në kinema). Hasi një ari.
  • 2. fig. Më del përpara diçka e më pengon, ndesh; gjej, vë re. Hasi vështirësi (pengesa). Kam hasur shumë fjalë të rralla (shprehje të panjohura).
  • 3. jokal. Ndeshem rastësisht e papritur në diçka (edhe fig.). Hasi në një gur (në mur). Hasi në gjurmë. Hasi në tokë të fortë. Hasëm në vështirësi (në pengesa).
  • I hasi (i zuri, i ndeshi, i ra) sharra në gozhdë shih te SHARR/Ë,~A.
Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht online me mësues profesionistë amerikanë dhe shqiptarë. Smart Center, me 11 vite përvojë, ua thjeshtëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë a zyrës suaj.

Mëso më shumë →