FJALË

Fjalor Shqip

ORTOPEDI f. mjek.

  • Degë e mjekësisë, që merret me studimin e dëmtimeve a të shtrembërimeve në eshtrat e gjymtyrëve të trupit e në shtyllën kurrizore dhe me mjekimin e tyre. Reparti (pavijoni) i ortopedisë.