FJALË

Fjalor Shqip

ORTOPEDIK mb.

  • Që ka të bëjë me ortopedinë, i ortopedisë; që shërben për të shmangur ose për të mjekuar ndonjë të metë a dëmtim në eshtrat e gjymtyrëve të trupit dhe në shtyllën kurrizore. Reparti ortopedik. Kirurgjia ortopedike. Pajisje (protezë, këpucë) ortopedike. Shkallë ortopedike. Operacion ortopedik.