FJALË

Fjalor Shqip

PETËS m.

  • 1. Shkop i hollë e i lëmuar, i gjatë rreth një metër, me të cilin shtrihet e hollohet brumi për ta bërë petë, hollues. E tëholli me petës. I ra me petës.
  • 2. anat. Pjesë e plëndësit të kafshëve ripërtypëse, që është pala-pala, fletës.
Shtëpia e Librit - Librari Online

Shtepia e Librit është libraria më e madhe online e librit shqip, themeluar në vitin 2007, ku mund të gjeni dhe blini mbi 6 mijë tituj librash.

Vizito faqen →