FJALË

Fjalor Shqip

SHEQEROSUR mb.

  • 1. Që i kemi hedhur sheqer që e kemi kripur me sheqer a e kemi mbështjellë me një shtresë sheqeri; që është zier në sherbet. Llokume të sheqerosura. Ëmbëlsirë e sheqerosur. Lajthi (bajame) të sheqerosura. Fruta të sheqerosura.
  • 2. Që i ka ngrirë sheqeri i tretur në të; që është mpiksur e kokrrizuar (për sherbetin e ëmbëlsirave e për mjaltin). Mjaltë i sheqerosur. Bakllava e sheqerosur.
  • 3. fig. Që është zbukuruar me tepri për të mbuluar anët e këqija e përmbajtjen e vërtetë jo të mirë dhe për të joshur a për të gënjyer ata që besojnë lehtë. Pilulë e sheqerosur. Parullë e sheqerosur. Vargje të sheqerosura. Fjalë të sheqerosura.