FJALË

Fjalor Shqip

TERMITE f. vet. zool.

  1. Miza të mëdha si milingona, me trupin të mbuluar me një cipë, që rrojnë bashkë në vende të nxehta dhe ndërtojnë fole zakonisht nëpër drurë. Termitet e mëdha. Fole termitesh.