FJALË

Fjalor Shqip

B

Bor m.kim - Element kimik, jometal i fortë, me ngjyrë të zezë, që hyn në përbërjen e disa mineraleve dhe që përdoret në metalurgji e në mjekësi (simboli B). Bor i pastër. Oksidi i borit.