FJALË

Fjalor Shqip

DOGMATIK m.

Ai që mendon e vepron sipas dogmave të caktuara, ai që bie në dogmatizëm.

DOGMATIK mb.

1. Që trajtohet si dogmë, që shndërrohet në dogmë; që mbështetet në një dogmë të caktuar dhe që nuk vlerësohet, nuk zbatohet a nuk zgjidhet në mënyrë krijuese. Tezë (pikëpamje) dogmatike. Parim dogmatik. Zgjidhje dogmatike. Në mënyrë dogmatike.

2. Që i sheh gjërat si dogma, që bie në dogmatizëm. Njeri dogmatik.

3. fig. Që lidhet me dogmën fetare a me dogmatikën, që është karakteristik për dogmatikën; i dogmatikës.

Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht online me mësues profesionistë amerikanë dhe shqiptarë. Smart Center, me 11 vite përvojë, ua thjeshtëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë a zyrës suaj.

Mëso më shumë →