FJALË

Fjalor Shqip

gjuha gjermane

  1. emërtimi për gjuhën gjermane, gjuhë Indo-Evropjane që i takon familjes së gjuhëve Gjermane sëbashku me gjuhët skandinave (keltishtja, suedishtja, danishtja, gotishtja, vandalishtja), anglishten, etj. Gjermanisht flitet në Gjermani, Austri dhe në Zvicër