FJALË

Fjalor Shqip

LAVDI f.

  1. vet. nj. Emër e nderim i madh që fiton dikush me veprat e tij të shquara dhe që njihet nga të gjithë; fjalët që thuhen për të ngritur lart një vepër heroike, një ngjarje historike, emrin e një njeriu të shquar etj. Në rrugën e lavdisë. I mbuluar me lavdi. Fitoi lavdi. Ia rriti lavdinë.
  2. Vepër e lartë, vepër me rëndësi të veçantë historike, vepër e lavdishme. Lavditë e së kaluarës.
  3. përd. pasth. Përdoret si thirrje për të shprehur mirënjohje e nderim të thellë dhe urime të zjarrta. Lavdi popullit tonë heroik!
Shtëpia e Librit - Librari Online

Shtepia e Librit është libraria më e madhe online e librit shqip, themeluar në vitin 2007, ku mund të gjeni dhe blini mbi 6 mijë tituj librash.

Vizito faqen →