FJALË

Fjalor Shqip

MINERALIZIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve MINERALIZOJ, MINERALIZOHET. Mineralizim i dobët. Mineralizimi i ujit. Mineralizimi i kromit (i bakrit). Mineralizimi i indeve të kockave. Mineralizimi i tokës. Mineralizimi i lëndëve organike. Shkalla e mineralizimit.
  • 2. Përbërje minerale; kripëra minerale. Ujë me mineralizim. Përmban mineralizime.