FJALË

Fjalor Shqip

MINUET m.

  • 1. Valle franceze, që kërcehet me ritëm të ngadalshëm; muzika e kësaj valleje.
  • 2. muz. Pjesë muzikore që përbën kohën e tretë të sonatave dhe të simfonive. Minuetet e Mocartit.