FJALË

Fjalor Shqip

PETANIK m.

  • Lloj byreku me shumë petë, i përgatitur me gjalpë ose me vaj dhe me mish, me oriz, me fasule etj. të shtruara mbi çdo petë; byrek me disa petë të lyera me gjalpë, të vëna njëra mbi tjetrën dhe të pjekura në furrë.
  • Si është miku, bëhet petaniku fj. u.
  • a) mysafirit i bëhet pritja sipas vlerës e rëndësisë që ka;
  • b) çdo gjë bëhet në përputhje me kushtet a me rrethanat.