FJALË

Fjalor Shqip

REGJ kal.

  • 1. Përpunoj lëkurën me lëndë të veçanta dhe e derisa të fitojë cilësitë e nevojshme për ta përdorur. Regj lëkurët. Regj me shqeme (me valanidh). Vë për të regjur.
  • 2. Vë në shëllirë perimet ose bulmetin për t'u dhënë disa cilësi të veçanta e për t'i ruajtur për një kohë të gjatë; bëj turshi; zbut me sherbet një gatesë me petë. Regj domatet (specat, lakrat, kastravecët, ullinjtë). Regj djathin (gjizën). Regj petët. Regj me kripë (me shëllirë, me sherbet).
  • 3. fig. E stërvit dhe e mësoj në kushte të këqija a të rënda për ta bërë të aftë që të përballojë vështirësitë ose mungesat, kalit. Regj trupin. E kanë regjur vështirësitë.