FJALË

Fjalor Shqip

TERMAL mb.

  • 1. vet. Që burojnë nga nëntoka, janë të ngrohta a të nxehta dhe përmbajnë minerale (për ujërat). Ujëra termale.
  • 2. Që ka ujëra të nëndheshme, të nxehta e minerale; që shfrytëzon këto ujëra për banja e mjekime. Burime termale. Banjë termale.