FJALË

Fjalor Shqip

THARËS m.

  • shih THARËS/E, ~JA.

THARËS mb.

  • Që i heq lagështinë, njomështinë, lëngun a ujin diçkaje, që shërben a që ndihmon për të tharë diçka. Makinë (pompë, furrë, dhomë) tharëse. Aparat tharës. Dollap tharës. Vepra ujitëse dhe tharëse. Aftësi tharëse.