FJALË

Fjalor Shqip

THARTIRË f.

  • 1. Shije e thartë e diçkaje; ajo që i jep shije të thartë diçkaje; thatin. I heq thartirën. I vinte era thartirë.
  • 2. Lëng a lëndë e thartë që i shtiem gjellës ose diçkaje tjetër për t'i dhënë shije të thartë; gjellë, pije etj. e thartë ose e thartuar. I hedh thartirë gjellës. S'ka thartirë. S'i ha thartirat. Janë bërë thartira. Më vjen një thartirë nga stomaku.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →