FJALË

Fjalor Shqip

DASHEZ f. bot.

Bimë barishtore njëvjeçare, që i ka gjethet si të angjinares e me gjemba të butë nëpër të çarat dhe që rritet gjatë dimrit në vende të ngrohta, buzë lumenjve a në bregdet e përdoret si ushqim.