FJALË

Fjalor Shqip

DEPO f.

  1. Vend i veçantë (ndërtesë a kthinë e mbyllur) ku ruhen në sasi të mëdha e zakonisht për një kohë të gjatë prodhime, mallra e lëndë të ndryshme; ndërtesë e posaçme ku ruhen armatimet a pajimet e tjera ushtarake. Depo qendrore. Depo ushqimore (ushtarake). Depo e fshehtë (e nëndheshme). Depo drithi (duhani, qymyri, leshi, pambuku). Depo armësh. Depot e veshmbathjes. Depo uji (benzine, karburanti, vaji). Depot e shtetit. Fut në depo. Nxjerr nga depoja.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →