FJALË

Fjalor Shqip

DEVOLLIÇE f. bised.

Valle popullore karakteristike për krahinën e Devollit, valle devolliçe.

DEVOLLIÇE ndajf.

1. Sipas mënyrës së krahinës së Devollit a të devollinjve. Këndon (kërcen) devolliçe. Vishet devolliçe.

2. përd. mb. Që këndohet a që luhet sipas mënyrës së devollinjve; që është karakteristik për krahinën e Devollit, që është krijuar nga devollinjtë, e Devollit. Valle devolliçe. Këngë devolliçe.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →