FJALË

Fjalor Shqip

DIALOG m.

1. Bisedë që bëhet ndërmjet dy a me shumë vetave, bashkëbisedim; rrahje e një çështjeje nga dy a me shumë veta duke biseduar drejtpërdrejt, duke ballafaquar mendimet në shtyp, në një mbledhje etj. Dialog i gjatë (i shkurtër, i gjallë). Dialog politik. Filluan (ndërprenë) dialogun.

2. let. Pjesë e një vepre letrare që përmban bashkëbisedimin ndërmjet personazheve ose fjalët që shkëmbejnë ata; vepër letrare e shkruar në formë bashkëbisedimi. Arti (mjeshtëria) e dialogut.

Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht online me mësues profesionistë amerikanë dhe shqiptarë. Smart Center, me 11 vite përvojë, ua thjeshtëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë a zyrës suaj.

Mëso më shumë →