FJALË

Fjalor Shqip

DIABET m. mjek.

1. Sëmundje që vjen nga paaftësia e organizmit për të përvetësuar sheqerin dhe që shfaqet me shtimin e sheqerit në gjak e në ujët e hollë, i cili del në sasi të madhe; sëmundja e sheqerit. Diabeti i sheqerit.

2. Sëmundje që vjen nga disa çrregullime të sistemit nervor qendror e të sekrecionit të brendshëm dhe që shfaqet me etje të madhe e me shtimin e jashtëzakonshëm të ujit të hollë i cili nuk përmban fare sheqer, albuminë etj. Diabeti pa sheqer.

Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht online me mësues profesionistë amerikanë dhe shqiptarë. Smart Center, me 11 vite përvojë, ua thjeshtëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë a zyrës suaj.

Mëso më shumë →