FJALË

Fjalor Shqip

DIAMANT m.

  1. min. Gur i çmuar shumë i fortë, i tejdukshëm e me shkëlqim të madh, që është një lloj karboni kristalor i pastër dhe që përdoret për stoli e zbukurime etj.; xhevahir. Diamant natyror. Diamant artificial. Diamant i bardhë (i zi, i verdhë, i kaltër). Minierë diamanti. Unazë (vathë) me diamant. Nxjerr (prodhon) diamante. Shkëlqim diamanti: shkëlqim shumë i fortë.
  2. Vegël e posaçme, që ka në majë një copë të vogël prej këtij guri të çmuar dhe që përdoret për të prerë xhama; elmaz.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →