FJALË

Fjalor Shqip

XHEVAHIR m.

  • 1. Diamant, brilant; gur i çmueshëm. Gur xhevahiri. Varg me xhevahire.
  • 2. fig. Diçka shumë e çmuar a shumë e bukur. Xhevahir i natyrës. Është një xhevahir.
  • 3. iron. Fjalë a veprime të gabuara ose krejt pa vend. Xhevahire shtypi. Thotë xhevahire. Ka plot xhevahire.
  • 4. përd. mb. Shumë i mirë, i dashur e i sjellshëm, që ka zemër shumë të mirë; shumë i vlefshëm e i çmueshëm. Djalë (vajzë) xhevahir. Fjalë xhevahir.
Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht dhe gjermanisht online me mësues profesionistë. Smart Center, me 12 vite përvojë, ua mundëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë suaj.

Mëso më shumë →