FJALË

Fjalor Shqip

TEKNOKRACI f.

  • 1. Mënyrë borgjeze e të menduarit, e drejtimit dhe e veprimit, që vë shkencën e teknikën mbi gjithçka, fetishizon rolin e inteligjencies teknike, të specialistëve e të anës teknike të punëve në zhvillimin ekonomik e shoqëror dhe nuk përfill rolin e veprimtarisë politike, nënvlerëson rolin e masave punonjëse etj. Lufta kundër teknokracisë. Godet (lufton) teknokracinë.
  • 2. përmb. Tërësia e teknokratëve, teknokratët. Pushteti i monopoleve dhe i teknokracisë. Në duart e teknokracisë.
Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht online me mësues profesionistë amerikanë dhe shqiptarë. Smart Center, me 11 vite përvojë, ua thjeshtëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë a zyrës suaj.

Mëso më shumë →