FJALË

Fjalor Shqip

THUMBOJ kal.

  • 1. vet. veta III. Shpon me thumb ose me gjemb; gjembon; i ngul thumbin dikujt, shpon me thumb (për kandrrat). E thumboi bleta (mushkonja). Meshkujt e bletës nuk thumbojnë.
  • 2. edhe jokal. fig. Flas me dikë me thumba, i them dikujt tërthorazi diçka që e prek a që e lëndon, i hedh dikujt thumba; bëj shaka me dikë, e tall a e ngacmoj me thumba. Thumboj njëri-tjetrin. Thumbon bukur (me lezet). Thumbon rëndë (lehtë).
Kurs Anglisht Online - Smart Center

Mësoni anglisht dhe gjermanisht online me mësues profesionistë. Smart Center, me 12 vite përvojë, ua mundëson ndjekjen e kursit nga rehatia e shtëpisë suaj.

Mëso më shumë →