FJALË

Fjalor Shqip

U përcollët këtu prej fjalës: truproje.

TRUPROJË f. usht.

  • Njësi a trup e vogël ushtarake, që është vënë të mbikëqyrë e të ruajë një objekt, një zonë a diçka tjetër të rëndësishme; vendi i qëndrimit të kësaj njësie a trupe. Truprojë ushtarake. Truproja e fushimit (e kampit). Truprojë nderi repart i posaçëm që kryen shërbimin e nderit me rastin e pritjes e të përcjelljes së kryetarëve të shteteve të tjera. Komandanti i truprojës. Rregullorja e shërbimit të truprojës. Hyri në truprojë. Ndërroi truprojën.

Nëse fjalori FJALË ka qenë i dobishëm për ju, konsideroni të dhuroni diçka për mirëmbajtjen dhe përmirësimin e tij të mëtejshëm.

Dhuro →